CRYO SPRAY als lokale cryo therapie

Voor het gehele lichaam wordt de CRYO SAUNA gebruikt. Voor lokale behandelingen van lichaam en huid gebruiken wij de CRYO SPRAY. Bij de Cryo spray wordt de huid lokaal in zeer korte tijd met behulp van extreem lage temperaturen afgekoeld. Dit is veilig en pijnloos, kou verdooft namelijk.

Deze lokale cryo spray therapie heeft een verjongende en verstrakkende werking op uw huid. Hierdoor kan de Cryotherapie ter ondersteuning worden ingezet bij een anti-aging behandeling zoals de Fire & Ice behandeling. Daarnaast heeft de Cryotherapie een huid verbeterende werking waardoor deze therapie ingezet kan worden bij huidklachten zoals Rosacea, Acne, Cellulite, Psoriasis, een jeukende huid, Eczeem en een ontstoken huid.

Ook bij andere ontstekingen zoals ontstekingen in de gewrichten, reuma, fybromyalgie en artrose kan deze lokale cryo therapie ondersteunend worden ingezet. Cryo therapie kan namelijk de pijn verzachten of, in sommige gevallen, zelfs het gehele huidprobleem of pijn doen verhelpen.

Hoe werkt deze methode?

CRYOSPRAY - De nieuwe koude therapie!
Een ander woord voor CRYO is kou. Deze kou wordt gegenereerd via een cryogeen gas dat absoluut veilig en pijnloos is. Door middel van een spray techniek wordt dit cryogene gas op de huid gesprayd, daar waar de pijn of ontstekingen zich bevind of waar we aan huidverbetering of- verjonging willen werken.

Cryotherapie is in 1978 in Japan ontwikkeld door dr. Yamauchi voor de behandeling van reumatische artritis. Zijn werkwijze werd overgenomen in tientallen Duitse ziekenhuizen waarna de techniek langzaam werd overgenomen door andere Europese landen. Sindsdien zijn de voordelen van Cryotherapie in Europa verder bestudeerd en verfijnd. Er zijn verschillende onderzoeken in medische tijdschriften gepubliceerd over de positieve effecten van cryotherapie voor het lichaam.

Lokale cryotherapie, ook wel cryo-stimulatie genoemd is één van de meest belangrijke methodes voor fysiotherapie en wordt universeel erkend als een behandelmethode die veilig en effectief is en geen bijwerkingen kent. Een van haar grootste voordelen is dat het helpt om pijn te reduceren en om post-operatieve hersteltijd te verkorten.

Deze Cryo spray techniek wordt in de medische wereld o.a. ingezet bij: Algemene conventionele geneeskunde, angiologie, chirurgie, dermatologie, dentologie, geriatrie, hematologie, spoedeisende geneeskunde, orthopedie, kindergeneeskunde, revalidatie, reumatologie, pijntherapie, cosmetische chirurgie, sportgeneeskunde etc.

Resultaat

Effecten die deze Cryo spray techniek tot gevolg heeft:

1. Huidverstrakking

De extreme kou van de Cryo Spray veroorzaakt net onder de huid spiercontracties die het bindweefsel tussen de huid en spier pijnloos “lostrekken”. Dit lostrekken is gebaseerd op hetzelfde principe als spieropbouw in de sportschool. Het bindweefsel onder de huid heelt sterker dan voorheen en verstevigt de verbinding tussen huid en spieren. Hierdoor verstrakt de huid. Zeker als deze techniek gecombineerd wordt met de Naturel facelifting behandeling (link). Beide behandelingen versterken elkaar namelijk. Deze combinatie behandeling wordt bij ons de “FIRE & ICE “ behandeling genoemd. FIRE vanwege de sterke doorbloeding die ontstaat tijdens de Naturel facelifting behandeling. ICE vanwege het extreem afkoelen van de huid m.b.v. de Cryo spray.

2. Huidverbetering

De Cryo spray zetten we ook in bij huidklachten zoals Rosacea, Psoriasis, Acne, Eczeem, ontstoken huid, een jeukende huid en Cellulite. De kou die ontstaat op de huid verminderd ontstekingen en jeuk, dood bacteriën, virussen en de huidmijt die vaak de oorzaak is van Rosacea. Daarnaast ontstaat er een goede doorbloeding en zuurstof toename in de huid. Hierdoor krijgt uw huid een goede boost die nog lang nawerkt.

3. Pijnstillend en Ontstekingsremmend effect

Er zijn behoorlijk veel onderzoeken gedaan naar het effect van Cryo therapie op reumatische aandoeningen (zoals artrose en fybromyalgie).

 1. Het positieve effect van Cryo therapie op reuma is de pijnstillende werking. Hierdoor kunnen o.a. oefeningen bij de Fysiotherapeut beter worden uitgevoerd, waardoor de patiënt betere resultaten behaalt. Daarnaast heeft de patiënt voor langere tijd geen of minder pijn.
 2. Een tweede positief effect is dat door de normalisatie van de lichaamsfuncties, de inflammatie (ontsteking) gevoeligheid in het lichaam wordt teruggebracht tot normale waarden. Als er minder ontstekingen zijn ontstaan er ook minder vergroeiingen, zoals bijvoorbeeld in de gewrichten bij reuma patiënten.

Cryo therapie kan mede hierdoor de effectiviteit van uw medicatie verhogen of de overgevoeligheid of allergische reacties op medicatie verminderen. In het meest gunstige geval kan, in overleg met de behandelende arts, het medicijngebruik zelfs verminderd worden.

Behandelingen

De FIRE & ICE behandeling is dé absolute red carpet behandeling van de huidverjongingsbehandelingen!


Hoewel de behandeling een spraakmakend direct effect heeft, is zij in een kuurcombinatie duurzaam verjongend en vooral verstrakkend. De behandeling wordt volledig op maat gemaakt en ingesteld op elke individuele klant. Het is een combinatie van verschillende technieken en bestaat uit 2 varianten, namelijk:

 

 1. Combinatie van 2 technieken:

  1. Naturel facelifting massage met de Cryo spray.

   Duur 45-60 minuten
 1. Combinatie van 5 technieken namelijk:

  1. Carboxy therapie: zorgt voor een enorme zuurstofboost op celniveau, hernieuwde vitaliteit, enorme doorbloeding en een jeugdige uitstraling met verfijnde poriën.
  2. Photonlaser: liftend, ontstekingsremmend, pigmentvlek verminderend maar altijd energie verhogend voor de huid
  3. Naturel facelifting: voor een verstrakking van de gezichts- en halsspieren
  4. Hyaluroninfusie behandeling d.m.v. een transdermaal masker zorgt voor de juiste vochtbalans in de huid
  5. Cryo Spray voor de hals en het gezicht voor een drastische diepere verstrakking

   Deze tweede Fire & Ice behandeling duurt 60-90 minuten

Bij huidverjonging en –verbetering (de Fire & Ice behandelingen) of bij pijn en ontstekingen wordt de lokale Cryotherapie spray in het begin 1-5 keer per week toegepast. Na de kuur kan men 1 keer in de 4-8 weken terug komen om het resultaat vast te houden of eerder als de pijn terug komt.

Deze lokale Cryo therapie kan ook gecombineerd worden met uw fysiotherapeut. In dat geval krijgen de patiënten, direct na de lokale Cryo therapiebehandeling, fysiotherapie bestaande uit individuele oefeningen die zij dankzij de pijnstillende werking en de ontstekingsremmende werking van de Cryo spray, makkelijker en beter kunnen uitvoeren. Hierdoor behaalt u en uw Fysiotherapeut sneller het gewenste resultaat. U komt dus eerst naar ons voor uw Cryo therapie (duur max.10 minuten) en vervolgens gaat u meteen door naar uw fysiotherapeut.

Doorgaans bestaat deze lokale cryo therapie kuur uit 10-30 behandelingen die zelfs 1 of 2 x per dag, met een tussenpauze van 4 tot 6 uur, mogen worden uitgevoerd afhankelijk van het doel. De behandeling duurt slechts enkele minuten.

Voor welk huidtype?

Cryo Spray is geschikt voor:

 • Alle huidtypes
 • Zowel mannen als vrouwen
 • Zowel de blanke als de donker gekleurde huid
 • Geschikt voor zowel volwassenen als kinderen
 • Bij pijn
 • Rosacea
 • Psoriasis
 • Acne
 • Jeukende huid
 • Cellulite
 • Eczeem
 • Kneuzingen
 • Ontstekingen
 • Reumatische pijnen, ook fybromyalgie
 • Artrose
 • Haaruitval / haargroei bevorderend
 • Stimulatie van acupunctuurpunten (cryo-punctuur)

 

Is Cryo Spray pijnlijk en zonder risico’s?

De CRYOSPRAY is gemakkelijk en veilig te gebruiken.

De behandeling is extreem kort en word uitgevoerd door een getrainde therapeut. Met moderne meet-sensoren en shut-down mechanisme (als de sensor in het apparaat merkt dat de huid dreigt te bevriezen stopt deze met behandelen), voldoet deze CRYOSPRAY aan de hoogste veiligheidseisen.

Pijnlijk is de behandeling zeker niet, deze werkt zelfs pijn verminderend.

Prijzen

De prijs van een losse behandeling is afhankelijk van het te behandelen huidoppervlakte en varieert tussen de €35 tot €175.

Lokaal om pijn en ontstekingen te verminderen: vanaf €35
Gezicht en hals zonder andere behandeling: €50
Fire & Ice behandeling: €99 of €195 (basis en uitgebreide versie van 5 technieken)
Cellulite (i.c.m. endermologie): €85

Kuurprijzen zijn afhankelijk van het aantal behandelingen welke u nodig heeft. Hoe meer behandelingen hoe lager de gemiddelde prijs per behandeling.

Tijdens een intake informeer en adviseer ik u graag hierover.