CRYO SAUNA
"Whole body Polar Experience"

Welkom op het koudste plekje in Limburg!

De Cryo sauna, ook wel whole body cryo therapie genoemd, gebruiken we voor het resetten van alle belangrijke functies van uw lichaam! Het geeft uw huid, gezondheid en vitaliteit een boost! Wij maken gebruik van een medische Cryo sauna.

Deze Cryo therapie is een bron van vitaliteit!  De Cryo sauna verhoogt uw weerstand en geeft uw lichaam een flinke energieboost. Het bevordert de celvernieuwing, verstevigt uw huid en vertraagt het verouderingsproces, stimuleert uw belangrijkste orgaanfuncties, vermindert ontstekingen en pijnen en verhoogd uw stofwisseling. Uw vermoeidheidsgevoel verdwijnt en de bloedtoevoer naar al uw organen en weefsels wordt gestimuleerd en verbetert.

Cryotherapie voor het lichaam is in 1978 in Japan ontwikkeld door dr. Yamauchi voor de behandeling van reumatische artritis. Sindsdien zijn de voordelen in Europa verder uitgewerkt en verfijnd.


Olympische atleten gebruiken de Cryo sauna om sneller en beter te herstellen, klik hier.

Eén van de sterren van de atletiek op de Olympische Spelen 2012 in Londen was Mo Farah. Hij won de 5 en de 10 kilometer race. Ook Mo Farah maakt gebruik van de Cryo sauna om sneller te kunnen herstellen van zijn training en om zijn lichaam een boost te geven.

 

Hoe werkt deze methode?

Cryotherapie betekent het therapeutisch gebruik van koude. Het therapeutisch effect van koude is reeds eeuwen gekend, denk hierbij aan het gebruik van ijskompressen bij een verstuikte enkel of bij ontstekingen. Vergelijk ook eens de (huid)conditie van een 70 jarige persoon uit de warme zuidelijke landen (bijv. Griekenland). Deze ziet er ouder uit en is minder vitaal als de 70 jarige uit de koude noordelijke landen (bijv. Scandinavië).

Cryotherapie voor het gehele lichaam is in 1978 in Japan ontwikkeld door dr. Yamauchi voor de behandeling van reumatische artritis. Zijn werkwijze werd overgenomen in tientallen Duitse ziekenhuizen en kreeg zo uitbreiding naar Europa. Sindsdien zijn de voordelen in Europa verder uitgewerkt en verfijnd. Er zijn verschillende onderzoeken in medische tijdschriften gepubliceerd over de geweldige effecten van cryotherapie voor uw lichaam.

De Cryo Sauna is de meest revolutionaire techniek onder de Cryotherapieën: een cabine waarin het hele lichaam gedurende zeer korte tijd wordt blootgesteld aan extreem lage temperaturen (tot wel -180 graden Celsius!). Hierdoor wordt uw lichaam als het ware opnieuw geprogrammeerd. De behandeling wordt als zeer aangenaam en welvarend ervaren.

De extreem lage temperaturen van de Cryo Sauna koelt uw huid in enkele seconden af waardoor de huid een alarm signaal uitzendt naar het hele lichaam via de koude receptoren in uw huid. Dit alarm triggert uw zelf genezend mechanisme dat op zoek gaat naar de reden van dit alarm. Hierdoor wordt er bij iedere behandeling / sessie door uw eigen lichaam op zoek gegaan naar een mogelijke oorzaak van deze afkoeling. Uw lichaam doet dan een soort check om de oorzaak te achterhalen. Bij ieder issue / probleem dat uw lichaam tegenkomt, vermoedt het lichaam dat dit de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn van de snelle temperatuurdaling en initieert dan een natuurlijk lichaamseigen proces om het gevonden issue op te lossen. Daar vele processen parallel worden opgestart in uw lichaam worden op deze wijze meerdere issues tegelijkertijd aangepakt. Ook de reeds sluimerende issues worden hierin meegenomen.

Cryo sauna therapie is een extreem effectieve manier om het lichaam te “resetten”. Het is een bron van vitaliteit, verhoogt de immuniteit en geeft uw lichaam een energie boost, het bevordert de cel vernieuwing, verstevigt uw huid en vertraagt het verouderingsproces. Daarnaast worden belangrijke orgaanfuncties gestimuleerd, vermindert het (chronische)ontstekingen en (chronische)pijnen (en in het ultieme geval verdwijnen deze zelfs) en verhoogt uw weerstand en stofwisseling. Uw vermoeidheidsgevoel verdwijnt en de bloedtoevoer naar al uw organen en weefsels wordt gestimuleerd.

Als u claustrofobisch bent dan kunt u toch gebruik maken van de sauna. De deur kan tijdens de behandeling open en uw hoofd steekt altijd boven de sauna uit.

Resultaat

 • HUID

  De Cryo sauna bevordert de celvernieuwing, verstevigd, verstrakt en verbeterd uw huid en vertraagt het verouderingsproces.

  De Cryo sauna is ook zeer geschikt voor een jeukende huid, Psoriasis, Eczeem, Acne en Rosacea: Ongeveer 20 tot 25 % van alle mensen lijdt aan een vorm van chronische huidaandoening. De meest voorkomende zijn Psoriasis, Eczeem, Acne of Rosacea. Omdat de oorzaak hiervan lijken te komen door verschillende factoren bij verschillende mensen, kan meestal geen van deze aandoeningen volledig hersteld worden. De meeste behandelingen bestrijden alleen de symptomen zonder lange termijn verbeteringen. Ondanks dat het geen fatale aandoeningen zijn, hebben ze een grote invloed op uw leven!

  De extreme kou van de Cryo Sauna sessie biedt u onmiddellijke verlichting van ontsteking en irritatie en vermindert de roodheid van de huid al na enkele sessies. Een verdere kuur dwingt uw lichaam om de auto-immuunreacties te resetten wat o.a. de overmatige productie van huidcellen die bij Eczeem en Psoriasis gepaard gaan, worden verminderd. Hierdoor zullen uw rode plekken en ontstekingen zichtbaar en voelbaar verminderen.

 • HUIDVERSTRAKKING

  De extreme kou van de Cryo Sauna veroorzaakt spiercontracties net onder uw huid, die het bindweefsel tussen uw huid en spieren (pijnloos!) lostrekken. Deze contracties zijn een soort fitness voor uw bindweefsel waardoor deze sterker word dan voorheen. Ook verstevigt dit de verbinding tussen uw huid en uw spieren waardoor de huid verstrakt. En dit over uw gehele lichaam!

  Daarnaast bereikt uw lichaam tijdens de Cryo sauna sessies een detox (ontgiftende) fase die ervoor zorgt dat de celmembranen, die op dat moment geblokkeerd worden door toxines /giftige stoffen, bevrijdt worden. Hierdoor ontstaat er in uw lichaam een betere celstofwisseling. Doordat alle voedingsstoffen, die o.a. nodig zijn voor collageen en elastine productie, weer opgenomen kunnen worden door uw cellen is uw lichaam in staat om nieuw, gezond en sterk bindweefsel aan te maken.

 • SPATADERS, BESENREISER, DOORBLOEDINGSPROBLEMEN

  Wanneer uw lichaam wordt blootgesteld aan de extreme kou van de Cryo sauna, vernauwen de bloedvaten in uw huid en onderhuidse vetlaag. Om uw interne lichaamstemperatuur op peil te houden en om een gezonde orgaanfuncties te behouden zal uw bloed zich gaan concentreren in de kern van uw lichaam, daar waar de organen zich bevinden. Terwijl uw bloed dit doet, wordt het verrijkt met zuurstof en voedingsstoffen. Wanneer u uit de sauna stapt, gaan de bloedvaten weer verder openstaan en zal het met voedingsstoffen en zuurstof verrijkte bloed terug naar de oppervlakte stromen en zo uw huid en spieren voeden met dit zuurstof en deze voedingsstoffen.

  In de door ons aanbevolen kuur van 20 behandelingen, herhaalt zich dit proces waardoor de gifstoffen uit uw celwanden worden “gespoeld” en uw celstofwisseling verbeterd. De bloedvaten worden versterkt waardoor spataderen en/of Besenreiser zullen afnemen en zelfs kunnen verdwijnen. Het ontstaan van nieuwe spataderen zal worden tegengaan.

 • REUMA EN GEWRICHTSPIJN

  Er zijn een groot aantal chronische gewrichtsaandoeningen. De meest voorkomende zijn reuma en reumatische artritis.

  Chronische gewrichtsaandoeningen zijn ongeneeslijk en de enige beschikbare optie voor patiënten is de behandeling van de symptomen zoals gewrichtsontsteking, verminderde mobiliteit en pijn.

  Cryo sauna heeft aangetoond, want daar was deze destijds in 1978 voor ontwikkeld, dat het de ontsteking en de pijnen aanzienlijk vermindert wat een grotere mobiliteit als gevolg heeft. Naast dat de Cryo therapie direct de symptomen van deze gewrichtsaandoeningen vermindert tijdens iedere sessie en tot 8 uur erna, brengt het ook uw auto-immuun systeem in balans. Ook dit heeft als gevolg dat de pijn en ontsteking vermindert en op middellange termijn de aanvallen verminderen die bij aandoeningen als reumatoïde artritis voor kunnen komen. Daarnaast zullen vergroeiingen van gewrichten afgeremd worden omdat er ook minder tot geen ontstekingen aanwezig zijn.

  Naast de chronische gewrichtsaandoeningen wordt deze Cryo therapie ook gebruikt voor weke delen reuma (fibomyalgie) en een aantal acute problemen zoals peesontsteking, rugpijn, ischias en herstel na een blessure.

  Wij bieden een specifieke kuur aan voor de behandeling van uw reuma, reumatoïde artritis, fibromyalgie, tendinitis en/of uw rugpijn.

  Wij zijn geen artsen en de Cryo sauna is geen wondermiddel, maar het is de afgelopen 30 jaar in diverse wereldwijde studies aangetoond dat de Cryo sauna uw pijn en ontstekingen vermindert en de natuurlijke genezingsprocessen van uw lichaam kan versnellen. Het is een effectieve aanvulling op de traditionele medicijnen en fysiotherapie.

 • MENOPAUZE – HERBALANSEREN VAN UW HORMOONHUISHOUDING

  Hormonale onbalans is vaak aanwezig naarmate we ouder worden. Veel mensen hebben last van de bijwerkingen van een dergelijke onbalans. Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn dunner wordend haar en haaruitval, snel breekbare nagels, osteoporose, migraine (dit is ook een zenuwaandoening), verlies van libido (of zelfs impotentie), gewichtsverlies of juist -toename, opvliegers, stemmingswisselingen (PMS) en bepaalde vormen van depressie.

  Het resetten van de hormonale balans door een kuur in de Cryo Sauna kan uw hormoonhuishouden weer op peil brengen, MITS hormonale onbalans de oorzaak is van bovengenoemde klachten.

 • AFVALLEN

  een gezond gewicht via de Cryo "shock" die uw lichaam ondergaat tijdens de Cryo sauna kuur (sessies).

  Wanneer de whole body Cryotherapie met deze Cryo sauna wordt ingezet, dan is er om twee redenen veel winst te behalen:

  1. Door de enorme koude wordt uw lichaam gedwongen om veel ener­gie te verbranden doordat deze de lichaamstemperatuur van 37 graden moet blijven handhaven. U verbrand tussen de 500 tot 3000 kcal per sessie van 2 tot 3 minuten!

  2. De voornaamste reden waarom de Cryo sauna zeer ondersteunend werkt bij het afvallen is omdat het uw hormoonhuishouding en stofwisseling reset. De meeste mensen met overgewicht hebben een niet goed wer­kende stofwisseling en dit is af te lezen aan diverse symptomen. Uw falende stofwisse­ling zorgt ervoor dat er geen verzadigings­punt wordt bereikt in uw hersenen tijdens of na het eten. Hierdoor blijft u eten en / of eet u altijd teveel. Daarnaast zorgt uw falende stofwisseling er voor dat bijna al het gegeten voedsel (vooral koolhydraten) omgezet wordt in vet. Het heeft dus een reden waarom sommige mensen meer eten of alsmaar tussendoortjes blijven nemen, namelijk een falende stofwisseling.

  Als glucose een hoog genoeg niveau bereikt, kan uw lichaam hieruit voldoende energie halen en zal dus geen vet meer verbranden. Daar glucose makkelijker te gebruiken is voor de benodigde energie dan vet wordt uw lichaam op den duur lui en gaat het altijd op zoek naar de meest makkelijkste energiebron. Dit is dan ook de reden dat de zin in snelle suikers (snoep) eerder optreedt dan de zin in langzame suikers (bijv. een zuurdesem spelt boterham).

  Het goede nieuws is dat hier zeker iets aan te doen is. De Cryo Sauna sessies herstarten uw falende stofwisseling!
  Door uw stofwisseling middels de Cryo sauna sessies te resetten gaat uw lichaam weer over van glucose- (koolhydraat) naar vetverbranding. Ook zal de extreem koude temperatuur en de snelheid ( in minder dan 20 seconden) waarmee de temperatuur naar dit lage niveau zakt, uw lichaam snel in de ontgiftende fase brengen. Veel mensen met overgewicht hebben namelijk een hogere concentratie afvalstoffen in hun lichaam.

  Wij raden u daarom aan om tijdens een Cryo Sauna kuur veel bronwater te drinken, zodat deze afvalstoffen zich op een natuurlijke weg uw lichaam kunnen verlaten. Als u het wenselijk vindt kunnen wij u een op maat gemaakt detox advies opstellen.

  Daarnaast kunt u ook terecht voor PLAATSELIJKE VETREDUCTIE VIA DE LIPOFREEZE om het lichaam nog meer te “shapen”. De Cryo sauna versterkt de werking van de Lipofreeze omdat zowel de stofwisseling als de hormoonhuishouding wordt gerest en daarnaast wordt met de Cryo sauna het gehele lichaam aangepakt! Deze twee behandelingen zijn dus perfect te combineren.

 • Ondersteunt de ONTGIFTING van uw lichaam

  Door de extreem koude temperatuur en snelheid waarmee de temperatuur naar dit extreem lage niveau zakt, zal uw lichaam zich snel naar een ontgiftende fase brengen. Tijdens een Cryo sauna sessie zal uw lichaam zijn temperatuur van 37 graden willen handhaven en dit kost energie. Hierdoor wordt o.a. uw vetweefsel aangesproken door uw lichaam. In uw vetweefsel bevinden zich de meeste toxines die dankzij de Cryo Sauna sessie op een verantwoorde manier vrijkomen en middels lichaamseigen processen verwijderd worden uit het lichaam.

  Vanwege deze heftige reactie raden wij u daarom aan om tijdens een Cryo Sauna kuur veel bronwater te drinken om het verwijderen van afvalstoffen te doen versnellen. Als u het wenselijk vindt kunnen wij u een op maat gemaakt detox advies opstellen.

 • ALS PREVENTIE TEGEN CARDIO-VASCULAIRE AANDOENINGEN

  Een Cryo sauna sessie heeft een trainend effect op uw hart en uw bloedvaten systeem. Hierdoor is een Cryo Sauna sessie zinvol in de pre­ventie van hart- en bloedvaten (cardiovasculaire) aandoenin­gen. Mede omdat het hartritme niet verstoord wordt, de hartfunctie niet wordt benadeeld en er ook geen myocardiale verwondingen kunnen optreden. Let wel: In het geval dat u al een hartaandoening heeft zal er juist met zorg moeten worden omgesprongen en is een Cryo Sauna sessie in som­mige gevallen gewoon geen optie. Hier­voor hanteren wij een contra-indicatie lijst tijdens het intake gesprek.

 • JETLAG, SNEL HERSTELLEN: Reset van de biologische klok

  De Cryo sauna reset het systeem dat uw energie en slaappatronen controleert, waardoor het ideaal is voor het verminderen van de gevolgen van een jetlag of voor een rechtstreekse energie boost aan het einde van een lange drukke dag. Dit kan worden gedaan met slechts 1 tot 2 sessies van drie minuten.

 • SLAPELOOSHEID / SLECHT SLAPEN:

  Voor mensen die lijden aan slapeloosheid, is aangetoond dat de sauna dit aanzienlijk vermindert. De meeste gezonde proefpersonen ervaren diepere, ononderbroken slaap na de eerste paar sessies en mensen met slapeloosheid zien een duidelijke verbetering binnen 10-20 sessies afhankelijk van de ernst en oorzaak van het probleem.

 • IMMUUNSYSTEEM / WEERSTAND HERBALANSEREN

  De Cryo sauna versterkt uw natuurlijke afweer en uw immuunsysteem. Hierdoor is uw lichaam beter in staat om o.a. de virussen en de bacteriën, waar u dagelijks aan wordt blootgesteld, af te weren.

  Als u verder geen immunologische klachten heeft (indien wel zie volgende paragraaf) volstaan vijf sessies in de Cryo sauna om uw immuunsysteem weer geheel te stimuleren en een flinke boost te geven. Meestal wordt er twee keer per jaar een kuur van 5 sessies gedaan om goed voorbereid te zijn voor de zomer(vakantie) en de winter (koude en griep seizoenen). U kunt de Cryo Sauna sessie ondergaan voordat u op vakantie gaat om uw lichaam en afweersysteem te versterken en om een vakantie ziekte te voorkomen. Met name van belang als u naar een Tropisch land gaat.

  Heeft u immunologische klachten?  Onze Cryo sauna wordt al een aantal jaren toegepast door ziekenhuizen in Oost-Europa en Duitsland die gespecialiseerd zijn in het behandelen van aandoeningen die gepaard gaan met een te actief of te traag auto-immuunsysteem (uw weerstand). De meeste van deze ziekten zijn helaas nog niet te genezen. Onze Cryo sauna heeft echter een gunstig effect in het terugdringen van het aantal aanvallen en op de behandelingen van de belangrijkste symptomen van deze ziektes. Onze Cryo sauna is bijzonder effectief bij de behandeling van uw pijn en ontstekingen.

 • STRESS, NEERSLACHTIGHEID EN DEPRESSIEVITEIT

  Na het gebruik van de Cryo sauna gaat u zich enorm goed voelen. De Cryo sauna zorgt namelijk voor een intense doorbloeding met zuurstofrijk bloed. Tevens komen er endorfines vrij die een belangrijke rol spelen bij uw “geluksgevoel”. Het is een therapie die de natuurlijke processen in uw lichaam activeert, gevoelens van stress verminderen en de ontspanning en uw ge­voel van welzijn nemen na de Cryo Sauna sessie enorm toe.

 • OSTEOPOROSE EN BOTBREUKHERSTEL

  Een ander voordeel van de Cryo sauna is het effect op uw botdichtheid. Doordat de aanmaak van het groeihormoon wordt bevorderd gaan uw botten minder snel poreus worden. Hierdoor krimpt uw skelet minder snel. Dit geldt ook voor uw botten in uw gezicht. Ook deze krimpen naarmate u ouder wordt waardoor uw gezicht “in kan gaan vallen” en uw huid hierdoor gaat “hangen” omdat er huid over is na het krimpen van uw schedel. Een hogere botdichtheid voorkomt juist botontkalking (Osteoporose) en versnelt het herstel van uw botten na een fractuur (breuk).

 • CELLULITE

  Bij cellulite wordt de Cryo sauna ingezet voor maximale ischemische blootstelling. Ischemisch is het tijdelijk terugtrekken van bloed uit bepaalde bloedvaten t.g.v. de extreme temperaturen van de Cryo therapie.

  Lokale Cryo therapie, via de cryo spray, versterkt de resultaten van alle behandelingen (bv. Endermologie) tegen cellulite omdat de Cryo therapie zelf een corrigerende werking heeft op uw vetweefsel en onregelmatige huidstructuur. Ook als de cellulite behandelingen zijn gestopt is het raadzaam om de cryo spray regelmatig te ondergaan.

  Het aantal benodigde sessies en/of kuren hangt af van de ernst van de cellulite en uw wensen.

 • SPORTPRESTATIES verbeteren en uw lichaam herstelt sneller na een inspanning

  Intensieve structurele training en competitie op hoog niveau waar atleten mee te maken hebben, geven vaak chronische en acute blessures.

  Koude therapie wordt al tientallen jaren gebruikt in de (top-)sport voor of na een training, dus het is eigenlijk niets nieuws. Voorheen werden er ijsbaden toegepast. Dit is meestal een langzaam, uiterst ongemakkelijk en niet erg efficiënt proces. Heeft u al eens geprobeerd 20 minuten (!) in een bad vol met ijs te blijven zitten?

  Whole Body Cryo Therapie d.m.v. de Cryo sauna kan men echter niet vergelijken met de werking van een ijsbad. Als het ijsbad een “power nap” is voor uw lichaam dan kunt u de Cryo Sauna sessie vergelijken met 8 uurtjes goede nachtrust.

  Dit is dan ook  de reden waarom steeds meer atleten over de gehele wereld, van het Ierse rugby team tot het Franse wereldcup politie rugbyteam, Olympische kampioenen en formule 1 coureurs, jockeys, golfers en topvoetbalspelers (zoals het Engelse voetbal team) de Cryo sauna inzetten als een behandeling om blessures succesvol te behandelen, herstelperioden na een training of wedstrijd te versnellen en om prestaties te verbeteren.

  De Cryo Sauna maakt het mogelijk om u en de (top)sporters hetzelfde te laten bereiken, maar dan in 2 tot 3 minuten met wat licht ongemak (het voelt koud aan en u krijgt wat lichte tintelingen op de huid). Door deze krachtige werking in korte tijd bereikt men in enkele minuten hetzelfde of zelfs beter resultaat als vroeger in enkele dagen door het nemen van meerdere ijsbaden.

  Extreme kou versnelt de hergroei van gebroken botten en het vermindert spierpijn (de cryo sauna drijft namelijk melkzuur af), vermindert ontstekingen en het versnelt de genezing van vermoeide of geblesseerde spieren. De Cryo sauna voorkomt vaak blessures waardoor sporters in staat zijn om vaker te trainen en dit zelfs met een grotere intensiteit. Hierdoor bouwen de atleten sneller spieren en uithoudingsvermogen op en dit met hetzelfde aantal trainingsintervallen!

  Het aantal aan te bevelen behandelingen voor sport therapie is afhankelijk van de specifieke doelstelling. Daarnaast is de timing ook van belang: sommige sporters gaan beter trainen direct nadat ze in de Cryo sauna zijn geweest, andere gaan juist beter trainen als ze direct na de training in de sauna gaan.


Een aantal interessante links van wetenschappelijke studies:

Een onderzoek naar het effect op de vertraagde beginnende spierpijn tonen een reductie van zowel rust pijn en pijn en prestaties tijdens de daaropvolgende oefening.

Een onderzoek naar de effecten van de Cryo sauna op de leden van het Italiaanse Nationale Rugby team.

Een onderzoek naar de ontstekingsreactie na een zware inspanning en het effect na gebruikmaking van de Cryo sauna sessie.

Coopertest resultaten van 2 atleten met en zonder gebruik van de Cryo sauna.

Artikelen van sportieve Cryo Therapie fans:

Great Britains Olympische atleet Mo Farah gebruikt de Cryo Sauna om te herstellen na wedstrijden.

Frank Ribery en het Franse team maken gebruik van de Cryo sauna.

Total Rugby - de Londen Wasps en Cryo sauna.

Olympische atleten gebruiken een niet-standaard techniek om te herstellen.

Texas Rangers baseball spelers zweren bij de Cryo sauna.

Cryo therapie helpt zowel mannen als vrouwen om zo tot op een hoge leeftijd aantrekkelijk uit te zien en gezond en vitaal te blijven.

Behandelingen

Tijdens een sessie in de Cryo sauna wordt de patiënt tot aan de schouders omringd door het cryogene gas dat absoluut niet schadelijk is voor de gezondheid. Gedurende 1,5 tot 3 minuten wordt het lichaam blootgesteld aan een temperatuur van -120°C tot -180°C. Deze extreem lage temperatuur veroorzaakt een thermische (veilige!) shock en activeert meerdere fysiologische processen in uw lichaam.

Als u claustrofobisch bent dan kunt u toch gebruik maken van de sauna. De deur kan namelijk tijdens de behandeling altijd door u geopend worden en uw hoofd steekt altijd boven de sauna uit.

Wij vragen u een badjas, warme sokken en eventueel warme handschoenen mee te brengen. U gaat niet naakt in de Cryo sauna maar in uw ondergoed of badkleding. Het is niet nodig achteraf te douchen. U wordt niet nat en u gaat niet zweten.

Aanbevolen kuur.


Afhankelijk van de ernst van uw aandoening adviseren wij u een kuur van 20 tot 30 sessies.
Voor een optimaal resultaat is ons advies om 4 tot 9 sessies per week te doen

Na een kuur van 30 behandelingen raden wij u aan een pauze van minimaal 2 weken te nemen. Dit om ervoor te zorgen dat uw lichaam niet gewend raakt aan de regelmatige "temperatuur shock" van deze Cryo behandeling.

Wij raden u aan om maandelijks 1 of 2 sessies te ondergaan om uw nieuw lichamelijk welzijnsniveau (bijv. van gezondheid, minder pijn, e.d.) te handhaven, maar dit is volledig uw eigen keuze. Als u liever wacht om te bekijken of de aandoening terugkomt, kunt u op elk gewenst moment weer bij ons terugkomen.

Neem contact met ons op om vrijblijvend advies in te winnen aangaande uw specifiek probleem en wensen. Wij zullen ons uiterste best doen om voor u de meest effectieve combinatie van behandelingen / kuur samen te stellen.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De Cryo Sauna is uitermate effectief voor de behandeling van:

 • (Chronische) ontstekingen
 • (Chronische) pijn
 • Het bevordert de celvernieuwing
 • Verstevigt en verjongd de huid
 • Vertraagt het verouderingsproces
 • Verbeterd Cellulite           
 • Versterking van het immuunsysteem, dus een betere weerstand
 • Artrose – Reuma - Fybromyalgie
 • Psoriasis, Rosacea, Eczeem, Acne en andere huidaandoeningen
 • Osteoporose
 • Vermoeidheid, burn-out
 • Voorbereiding en sneller herstel bij (top)sporters
 • Ondersteuning bij de menopauze
 • Ondersteuning bij de Lipofreeze “vet blijvend weg” behandeling

Tijdens het intakegesprek zullen ook de contra indicaties besproken worden. Voldoet u aan 1 of meerdere contra-indicaties dan kunt u helaas niet gebruik maken van de Cryo Sauna of u moet een akkoord hebben van uw huisarts. De lokale Cryo Spray therapie is dan een mogelijk alternatief om een plaatselijk probleem aan te pakken.

Bij de eerste keer dient u een gezondheidsverklaring van uw dokter mee te nemen. Jongeren onder de 18 jaar dienen tevens een akkoordverklaring van hun ouders mee te nemen.

Is Cryo Sauna pijnlijk en zonder risico’s?

Cryotherapie voor het lichaam is in 1978 in Japan ontwikkeld door dr. Yamauchi voor de behandeling van reumatische artritis. Zijn werkwijze werd overgenomen in tientallen Duitse ziekenhuizen en kreeg zo uitbreiding naar Europa. Sindsdien zijn de voordelen in Europa (vooral Oost Europa) verder uitgewerkt en verfijnd. Er zijn verschillende onderzoeken in medische tijdschriften gepubliceerd over de positieve effecten en bijzondere resultaten van cryotherapie voor het lichaam.

De Cryo sauna sessies zijn zo veilig dat u er iedere dag van mag genieten mits de contra indicaties in acht worden genomen. Het komt uw hele systeem ten goede (huid, gezondheid, vitaliteit). Daar ons type Cryo sauna ook gebruikt wordt in tal van ziekenhuizen en klinieken in Oost Europa en Duitsland laat zien dat deze techniek ook medisch goedgekeurd en effectief is.

De behandeling is koud maar eenmaal gewend aan de kou wordt deze als zeer aangenaam ervaren. Deze Cryo therapie is een bron van vitaliteit. De Cryo sauna verhoogt uw weerstand / immuniteit en geeft uw lichaam een energieboost, het bevordert de celvernieuwing, verstevigt uw huid en vertraagt het verouderingsproces. Belangrijke orgaanfuncties worden gestimuleerd, ontstekingen en pijnen verminderen en /of verdwijnen en uw stofwisseling verbeterd. Vermoeidheidsgevoel verdwijnt en de bloedtoevoer naar al uw organen en weefsels wordt gestimuleerd.

U zult geen pijn ervaren, als u voor de sauna sessie al pijn had dan zal deze zelfs afnemen of weg gaan (mogelijk voor een bepaalde tijd). Het enige wat u ervaart is kou.

Prijzen

Wij bieden verschillende kuren aan om u de maximale flexibiliteit te geven. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Proefsessie

€25 (gratis als u een kuur neemt)

10 sessies

€ 500,00


20 sessies

€ 1.000,00


30 sessies

€ 1.200,00


Wilt u niet aan de gebruikelijke groepssessies deelnemen en / of uw eigen tijdstip bepalen: € 70 per keer.