Lymfedrainage

Het lymfestelsel is eigenlijk het riool van ons lichaam en dat moet schoon worden gehouden!
Wanneer ons lymfestelsel normaal functioneert speelt dat een uiterst belangrijke rol in ons immuunsysteem.

Manuele Lymfedrainage is een zachte en subtiele aanraking waarbij het lymfevocht in beweging wordt gebracht. Geschikt bij o.a. vermoeidheid, chronische vermoeidheid, RSI klachten, pijn, zware, vermoeide benen, zwelling. Ook kan lymfedrainage preventief plaatsvinden om zo de bovengenoemde lichamelijke klachten helpen te voorkomen.

Filmpje ter indicatie. Niet de werkelijke behandeling.

 

Hoe werkt deze methode?

Manuele Lymfedrainage is een zachte en subtiele aanraking waarbij het lymfevocht  in beweging wordt gebracht. Deze zachtheid kan u de indruk geven dat er amper iets gebeurt. Niets is echter minder waar!

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht. Heel veel belangrijke lichaamsprocessen verlopen via dit lichaamsvocht. Namelijk het vervoer van hormonen, zenuwprikkels, schadelijke stoffen (bijv bacteriën, virussen) en de uitwisseling van stoffen (bouw- en afvalstoffen) of van gassen (zuurstof, koolzuurgas).

Het lymfestelsel  is ontzettend dun en fijn. Voor het beste resultaat mag er daarom niet té veel druk worden uitgeoefend. Wanneer ons lymfatisch systeem normaal functioneert, speelt dat op de eerste plaats een uiterst belangrijke rol in ons immuniteitssysteem, daarnaast speelt dat ook een rol in het afvoeren van afvalstoffen.

De manuele lymfedrainagetechniek is dé manier om de lymfecirculatie weer op volle toeren te laten draaien en ons natuurlijk afweersysteem (weer) op peil te brengen.


Resultaat

Manuele lymfedrainage zorgt ervoor dat de lymfecirculatie tot tien maal sneller gaat
stromen dan normaal waardoor o.a. schadelijke stoffen tijdelijk sneller worden afgevoerd. Het reinigt en stimuleert dus het gehele  lichaam en vermindert de kans op ziektes.

Door de zachtheid heeft de behandeling ook een ontspannend effect en zorgt ervoor dat het lichaam en de huid er beter (gezonder) gaan uitzien.

Eveneens kan op deze manier stress en chronische vermoeidheid verbeterd en vermeden worden. De lymfedrainage is ideaal tijdens ontgiftingskuren, bij zware en vermoeide benen, overtollig vocht en de aanverwante cellulitisproblemen.


Lymfedrainage wordt aanbevolen bij:

  • interne aandoeningen, zoals suikerziekte,
  • na een operatie, bestraling of een ongeval,
  • fibromyalgie,
  • posttraumatische dystrofie, http://pdver.atcomputing.nl/ziektebeeld.html
  • vermoeidheid en chronische vermoeidheid,
  • RSI-klachten
  • pijn,
  • zware, vermoeide benen,
  • zwelling / vocht vasthouden,
  • beperkingen in bewegingen.

Bij klachten raden wij in de beginfase aan om 1 tot 2x per week een lymfedrainage te
ondergaan.


Is lymfedrainage pijnlijk en zijn er risico’s?

Lymfedrainage is gegarandeerd niet pijnlijk en kent geen risico’s.


Prijzen

€ 60,- voor 1 uur
€ 75,- voor 1,5 uur